Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

Plastpile

16. oktober 2013
Mærkerne fortæller, hvilken type plast et materiale er lavet af. De bruges, når plasten indsamles til genbrug

copy_of_01_plast.jpg02_plast.jpg03_plast.jpg04_plast.jpg05_plast.jpg06_plast.jpg07_plast.gif

Plastpilen består af tre pile, der former en trekant med et nummer indeni (f.eks. 03 eller 3), og angiver hvilken type plast et produkt er lavet af. Eventuelt anføres forkortelsen for plasttypen også (f.eks. PVC). Mærket siger ikke noget om, hvilke stoffer der er tilsat plasten.

Forbrugeren kan benytte mærket for at få oplysninger om den plast, som emballagen eller et givent produkt er lavet af. Skal en beholder anvendes til f.eks. mad, kan man ønske at vælge bestemte plasttyper fra, hvilket plastpilene giver mulighed for. Man kan også vælge at undgå PVC, fordi det belaster miljøet. Plastpilene er dog ikke obligatoriske.

Mærket er indført for at gøre det nemmere at genanvende plast. Det bliver brugt mere hyppigt i andre lande, hvor plastpilene bruges i forbindelse med indsamling og sortering i plasttyper.

Du kan aflevere brugt emballage og udtjente produkter af plast på genbrugspladsen. Henvend dig til de ansatte på pladsen, hvis du er i tvivl.

Udover de syv numre til plast (PET(1), HDPE(2), PVC(3), LDPE(4), PP(5), PS(6) og øvrige plasttyper (7) findes der tre numre (20-22) for pap og papir, disse er dog ikke særlig udbredte.

Handlinger tilknyttet webside