Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

Godkendt til drikkevand

12. januar 2012
Nye vandhaner, vandrør, ventiler og tætningsmaterialer mm., som kommer i kontakt med drikkevand, skal godkendes

Godkendt til drikkevandNår du køber en vandhane, skal modellen være godkendt af myndighederne. Det samme gælder f.eks. rør og fittings, som leder vand til en vandhane med drikkevand. Men det er kun de faste installationer, som skal have mærket. En kaffemaskine eller en isterningemaskine, som kan tilsluttes vandforsyningen, skal ikke godkendes. Afløbsrør, slangen til bruseren og brusehovedet skal heller ikke mærkes.

De krav som godkendelsen stiller, handler bl.a. om, hvad installationerne må afgive af problematiske stoffer. Grænseværdierne inkluderer phenoler og metaller dvs. sølv, bly, cadmium og nikkel.

Frem til foråret 2016 vil du fortsat kunne se det gamle mærke, det såkaldte VA-mærke. Kriterierne for det nye og gamle mærke ligner på mange måder hinanden, selvom de ikke er helt sammenlignelige.

Der er lavet en lille film om det nye mærke, som du kan se her:

Du kan få mere viden

Handlinger tilknyttet webside