Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

Demeter-mærket

16. oktober 2013
Biodynamiske produkter bærer et af Demeter-mærkerne.

Mærket for biodynamisk landbrug

De to demeter-mærker er kontrolmærker, som sættes på biodynamiske produkter. Når du ser et af mærkerne, ved du, at de internationale Demeterregler er overholdt. Mærkerne dækker det samme.

Biodynamiske landbrug minder på mange punkter om økologisk landbrug, men kravene er endnu mere omfattende. For eksempel må der kun bruges 10 tilsætningsstoffer i fødevarer med Demeter-mærket. Fødevarer med demeter-mærket opfylder automatisk reglerne for Ø-mærket.

Typisk finder du de biodynamiske varer i helsekostforretninger, økobutikker og gårdbutikker, men også i supermarkeder. Mærket sættes også på non food-produkter.

Du kan få mere viden om demeter-mærkerne

Handlinger tilknyttet webside