Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

Cosmebio-mærket (BIO & ECO)

10. november 2011
Mærkerne benyttes til kosmetik og administreres af en fransk sammenslutning af erhvervsinteresser, som arbejder med miljøvenlig kosmetik

Bio- og ecomærkerne fra CosmebioBIO- og ECO-mærkerne fra Cosmebio kontrolleres ifølge organisations hjemmeside af uafhængige parter.

På hjemmesiden kan man finde en liste over de ingredienser, som er godkendt i produkterne. Listen viser ikke de kemiske navne. Du kan således ikke benytte listen til at sammenligne med stoffer, beskrevet i kemiinfo.dk. I stedet kan du se i indholdsdeklarationen på selve produktet, hvor de kemiske navne skal nævnes.

Begge mærker lover, at maksimal fem procent af ingredienserne er syntetiske, hvormed der menes produkter, som er fremstillet af den kemiske industri. Dermed vil mindst 95 procent være naturlige.

Bio lover, at

  • mindst 10 procent af indholdet er økologisk.

  • mindst 95 procent af de ingredienser, der kan certificeres som økologiske, er økologiske. F.eks. kan vand ikke certificeres som økologisk, og det kan derfor indgå som en del af de 90 procent, der ikke er økologiske.

Eco lover, at

  • mindst fem procent af indholdet er økologisk.

  • mindst 50 procent af de ingredienser, der kan certificeres som økologiske, er økologiske.

Handlinger tilknyttet webside