Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

Bioplast-mærket

08. februar 2012
Et stigende antal produkter af plast bærer Bioplast-mærket, selvom det ikke benyttes i den danske affaldssektor

Mærket viser at plasten kan komposteres i store anlæg

Bio-plast kan give næring til planter, hvis det bliver komposteret rigtigt. Mærket stiller derfor krav om, at plasten:

  • ikke forringer komposteringen af andre materialer

  • giver en god og sikker kompost.

Kriterierne for mærket er målrettet store komposteringsanlæg. Det fortæller ikke, at du kan smide plasten i din have- eller køkkenkompost. Plasten skal i princippet komposteres ved bestemt fugtighed, temperatur og lys – betingelser som kun vil være til stede i industrielle biokomposteringsanlæg, ikke i en baghave-kompost. Vi har ikke været i stand til at finde ud af, om det er forbundet med risiko for miljø eller sundhed, hvis du prøver at kompostere plasten i din have.

Danmark har ikke en ordning, som håndterer bioplasten. Mærket har derfor ikke en funktion her i landet.

En af to fælles-europæiske standarder skal opfyldes, for at producenterne må bruge logoet. Brancheorganisationen European Bioplastics står bag. Kontrollen varetages af en certificeringskomite, som er anerkendt af EU-Kommissionen.

Du kan få mere viden

Handlinger tilknyttet webside