Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

IMS zoomer ind på personlig pleje

05. april 2011
Nyt tema: masser af viden om kemi i plejeprodukter og kosmetik
IMS zoomer ind på personlig pleje

Temaet for 2011 er produkter til personlig pleje

Kosmetik og andre plejeprodukter indeholder mange kemikalier, som er effektive til at gøre dit hår rent, dine tænder hvide osv. Desværre kan nogle af stofferne være problematiske for din sundhed og miljøet. Men gode råd er gratis. Informationscenter for Miljø & Sundhed (IMS) deler nemlig ud af sin viden om, hvordan du kan begrænse mødet med problematisk kemi, når du plejer din krop og vil se godt ud.

IMS dykker ned

IMS tager hvert år et tema op til grundig behandling. Med temaet fokuserer vi på et afgrænset område indenfor kemi i forbrugerprodukter. Det betyder, at vi finder ny viden i forhold til miljø og sundhed, og at vi kan give denne opdaterede viden videre til dig.

I år er temaet: produkter til personlig pleje. Forbrugere stiller nemlig spørgsmål til, om kosmetik og andre produkter til personlig pleje indeholder problematisk kemi. I 2011 er vi derfor særligt opmærksomme på de kemiske stoffer, som man kan finde i produkter til personlig pleje.

Vi ved allerede meget om det emne, men årets store fokus på feltet vil betyde, at helt nye områder bliver belyst. F.eks. tager vi fat på at undersøge nye produktgrupper, som naturcremer og tandpasta, for problematisk kemi. Vi vil også løbende komme med nye eller opdaterede råd, fakta og test, og du kan læse på forbrugerkemi.dk, hvordan du finder frem til produkter uden de problematiske stoffer. IMS holder desuden foredrag om emnet.

Fagfolk hjælper os

I løbet af året hører vi fagfolk om deres ideer til, hvad der bør kigges på – og hvad der bør fortælles mere grundigt om. Desuden har fem personer, fra organisationer med den mest relevante viden, sagt ja til at deltage i en faglig følgegruppe. Følgegruppen  hjælper os både med inspiration til udfoldelse af temaet – og med at løse problemstillinger undervejs.

Temaet er på hjemmesiden

Du kan udforske temaet på hjemmesiden via to forskellige indgange. Der er adgang til temasiden fra forsiden – og fra mange af de øvrige sider på forbrugerkemi.dk. Fra temasiden kan du søge viden, ved at klikke dig rundt på en tegning af en familie på deres badeværelse. Du kan også finde det, du er interesseret i, på den traditionelle måde, ved at bruge kategorierne i venstre side af skærmen.

- IMS bruger hele året til at blive klogere på produkter til personlig pleje. Derfor vil tema-siderne blive udviklet undervejs og egentlig først være færdige, når året og temaet er slut, siger sekretariatsleder Berit Asmussen - og glæder sig over, at IMS bliver endnu bedre klædt på, til at levere svar på forbrugernes mange spørgsmål om problematiske kemikalier i dagligdagen.

Se også

Handlinger tilknyttet webside