Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

Problematiske stoffer i personlig pleje

07. september 2010
Nedenfor kan du se en liste over de stoffer, som vi har vurderet som problematiske i kosmetik og plejeprodukter.

Der er ikke tale om en fuldstændig liste. Listen består af de stoffer, vi indtil nu har vurderet i forbindelse med deklarationstest, og som vi vurderer som problematiske i forhold til miljø og sundhed.

Vurderingerne er ikke statiske. Der kan f.eks. komme ny viden, der gør, at stoffer, som på nuværende tidspunkt står på listen, bliver taget af listen.

Det problematiske stof kan findes enten ved at søge på stoffets problematiske effekt eller ved at søge på stofnavnets første bogstav.

Søgning på stoffets problematiske effekt

Mistænkt hormonforstyrrende stoffer

Allergifremkaldende stoffer

Miljøbelastende stoffer

Mistænkt CMR-stoffer

Søgning på stoffets navn

Handlinger tilknyttet webside
Arkiveret under