Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

Sådan har vi valgt øko- og natur cremerne

27. januar 2012
Læs om forarbejdet til udvælgelse af de 36 cremer i testen

Først undersøgte vi markedet for alle forskellige slags cremer til kroppen. Den indledende undersøgelse omfattede supermarkeder, købmænd, materialister, helseforretninger, apoteker og stormagasiner i Storkøbenhavn. Desuden kiggede vi efter produkter, som sælges via internettet.

Vi gik efter de cremer, der er certificeret naturlig eller økologisk, eller som reklamerer med at indeholde naturlige og/eller økologiske ingredienser. Produkter, der efterlader et naturligt eller økologisk indtryk gennem ord på eller design af emballagen, blev også udvalgt til testen.

Vi har prøvet at dække de fleste af de større og kendte produktmærker indenfor natur- og økologi produkter. Derudover har vi valgt cremer i forskelligt prisleje. Samtidigt har vi forsøgt at spænde over de forskellige økologi- og naturmærker, der findes til personlig pleje.

Handlinger tilknyttet webside