Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

I dialog med producenter og importører

27. januar 2012
I forbindelse med en test er vi i dialog med producenter og importører om vores fund og vurdering af stofferne

Producenternes kommentarer

Når Informationscenter for Miljø & Sundhed tester, giver vi producenter og importører mulighed for at kommentere på vores resultater. Og vi offentliggør gerne deres kommentarer i forbindelse med testen, hvis de ønsker dette. Du kan få adgang til dem, via det enkelte produkt, eller følge nedenstående link.

Producenter giver mere viden

Nogle stoffer vurderer vi som problematiske på baggrund af en liste fra Miljøstyrelsen. Denne liste bygger på beregninger fra computermodeller, som kommer med et bud på en mulig effekt. Hvis der er videnskabelige data, skal disse data dog altid anvendes. Producenterne kan ligge inde med viden, som er fortrolig, og som vi derfor ikke har adgang til, når vi søger efter viden. Derfor opfordrer vi altid producenter og importører, og i særlig grad i forbindelse med test, til at indsende denne viden til os.

I denne test er der indsendt data, som har skaffet mere viden om stoffet p-anisic acid. Med den ekstra viden om stoffet, vurderer vi ikke længere p-anisic acid, som problematisk.

Handlinger tilknyttet webside