Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

Hårstyling

01. august 2011
Det kan lade sig gøre, at tage hensyn til miljøet og sundheden, når du sætter håret med gele, voks, hårlak og lignende produkter
Hårstyling

Råd om hårstylingsprodukter

Hvis du vil være forsigtig, når du benytter produkter til at sætte håret, kan du:

  • vælge hårstylingsprodukter, der er mærket med miljømærket Svanen. Så er du sikker på, at de er blandt de bedste rent miljømæssigt. Mærket stiller også krav til stoffer, som kan være problematiske for sundheden.

  • vælge gelé frem for spray. Du kan komme til at indånde de små partikler i luften, når du bruger spray.

  • læse indholdsdeklarationen, før du køber.

  • vælge hårstylingsprodukter uden parfume. Parfume kan være allergifremkaldende. Undgå derfor produkter, hvor der i indholdsdeklarationen står ordet "parfume", "parfum" eller "aroma" og gå efter produkter, som reklamerer med at være "uparfumeret" eller "uden parfume". 26 af duftstofferne skal nævnes ved navn, idet mange har allergi overfor netop disse stoffer.

  • Undgå hårplejemidler med farvestoffer. Bogstaverne CI efterfulgt af et 5-cifret nummer (eksempelvis CI 47005) viser, at der er farve i produktet. Kulør er unødvendigt, og nogle farvestoffer kan fremkalde allergi.

  • Prøve om du kan undgå de stoffer, som Informationscenter for Miljø & Sundhed har vurderet til at være problematiske i kosmetik.


Desuden er der risiko for allergi, hvis du benytter hårudstrækningsmidler eller permanentvæsker. Læs brugsanvisningen grundigt, før du går i gang og følg den nøje. Hvis du føler svie eller irritation, skal du stoppe behandlingen med det samme, opfordrer Miljøstyrelsen.

Mere viden

Informationscenter for Miljø & Sundhed har samlet en række faktuelle oplysninger om produkter til hårstyling

Handlinger tilknyttet webside