Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

PP-plast (polypropylen)

01. marts 2012
Polypropylen er en hård, ugennemsigtig plasttype

Polypropylen (PP) er meget udbredt og anvendes bl.a. til fødevareemballage, møbler, legetøj og tekstiler. Den kaldes også polypropen.

Er polypropylen problematisk?

En undersøgelse har fundet bisphenol A i polypropylen i hovedtelefoner. Stoffet er miljøbelastende og forbindes med forskellige sundhedseffekter. Sundhedsmæssigt er stoffet først og fremmest problematisk i forbindelse med emballage til fødevarer.

Informationscenter for Miljø & Sundhed fik i 2010 konsulentvirksomheden DHI til at gennemgå diverse undersøgelser og databaser om kemiske stoffer i plast i forbrugerprodukter.

Produktionen af PP kan involvere bly, som er et tungmetal. Alt efter produkttype kan miljømærkerne Svanen og Blomsten have forbud mod bly i produktionen.

Handlinger tilknyttet webside