Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

EVA-plast

01. marts 2012
Ethylen-vinylacetat (EVA) er en fleksibel og forholdsvis blød plast

Plasten anvendes bl.a. i legetøj og såler på fodtøj.

Er EVA problematisk?

Undersøgelser har påvist styren og toluen i rørperler til strygning og bisphenol A i hovedtelefoner. Styren mistænkes for at være hormonforstyrrende, og toluen kan muligvis skade barnet under graviditeten. Bisphenol A er miljøbelastende og forbindes med forskellige sundhedseffekter.

Informationscenter for Miljø & Sundhed fik i 2010 konsulentvirksomheden DHI til at gennemgå diverse undersøgelser og databaser om kemiske stoffer i plast i forbrugerprodukter.

Desuden har en undersøgelse vist, at der findes små mængder af formamid i gulvpuslespil af EVA-skumplast. Formamid kan skade barnet under graviditeten, men Miljøstyrelsen vurderer, at mængderne er så små, at produkterne ikke udgør en risiko.

Handlinger tilknyttet webside