Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

Bioplast

01. marts 2012
Majs, sukkerrør, sukkerroer og halm kan blive til plast

Mange forskellige plasttyper kan fremstilles biologisk. Både de traditionelle, som PE-plast og PP-plast, men også nye plasttyper.

Nogle af bioplast-typerne er bionedbrydelige, men det betyder ikke, at de kan smides i naturen eller komposteres i baghaven. Plasten bliver nemlig, ifølge Plastindustrien, kun nedbrudt i kontrollerede miljøer, dvs. steder hvor bl.a. fugtighed, temperatur og tilstedeværelse af mikroorganismer kontrolleres – betingelser som kun kan styres i industrielle biokomposteringsanlæg. I baghaven vil det måske tage adskillige år, før den er nedbrudt.

Bioplast bruges til f.eks. plastposer, vandflasker, emballager, legetøj og mobiltelefoner.

Selvom bioplast ikke komposteres i Danmark, kan man se mærket for bioplast på en række forbrugerprodukter.

Handlinger tilknyttet webside