Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

Fødevarer

01. februar 2012
At spise er en livsnødvendig "miljøbelastning". Men det kan lade sig gøre at tage hensyn til miljøet, når det handler om mad. Du kan også mindske din udsættelse for problematisk kemi
Fødevarer

Det er vigtigt at spise frugt og grønt

Nedenstående råd er til dig, som vil vælge fødevarer, der belaster miljøet mindst muligt, og som indeholder så få problematiske kemikalier som muligt:

  • Erstat noget af dit forbrug af kød og ris med grøntsager, pasta, brød og gryn.

  • Køb økologiske fødevarer. Så undgår du pesticidrester og miljøet spares for kunstgødning og sprøjtemidler.

  • Spis mere af årstidens frugt og grøntsager - og gerne de økologiske.

  • Undgå at børn sutter på skrællen fra konventionelle afgrøder, hvor skrællen ikke normalt spises - det værende sig citrusfrugter, banan og ananas. En stor del af pesticidresterne sidder på skrællen.

  • Brug ikke revet skal fra konventionelt dyrkede citrusfrugter i maden. De er ofte overfladebehandlede, hvorfor skrællen kan indeholde pesticidrester. Køb i stedet økologiske produkter til dette formål. Brug også økologiske citrusfrugter, hvis du putter dem i drikkevand.

  • Spis varieret. Så undgår du nemmere for meget af ét bestemt stof.

Mere viden om kemi og fødevarer:

Informationscenter for Miljø & Sundhed har samlet en række faktuelle oplysninger om fødevarer.

Handlinger tilknyttet webside