Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

Plejeprodukter til børn og babyer

01. oktober 2011
De kære små kan risikere at komme i kontakt med diverse problematiske kemikalier

Når dit barn får vasket hår med shampoo, smøres ind i babyolie mv., så risikerer du, at det bliver udsat for en række uhensigstmæssige stoffer - eksempelvis parabener . Informationscenter for Miljø & Sundhed kan give dig nogle gode råd, hvis du vil forsøge at undgå nogle af de stoffer, som er problematiske for miljø og sundhed.

Hvis du vil være forsigtig, kan du:

  • være sparsommelig, når du bruger plejeprodukter. Barnets hud er fin og følsom og har ikke brug for en større mængde plejeprodukter.

  • vælge produkter med det nordiske miljømærke Svanen. Ved at vælge miljømærkede produkter er du sikret, at produktet er blandt de mest miljøvenlige på markedet, og at der er taget hensyn til sundheden. Svanemærkede plejeprodukter kan dog indeholde parfume, med mindre det markedsføres til babyer eller børn.

  • være opmærksom på, at natur- og økologiske produkter - ligesom syntetiske produkter - kan indeholde problematiske stoffer.

 

Informationscenter for Miljø & Sundhed har udarbejdet en række lister, som du også kan skele til. Du kan se listen over problematiske stoffer i produkter til personlig pleje. Du kan også finde vores liste over stoffer, der kan fremkalde allergi, stoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende, stoffer der kan belaste miljøet, ligesom du kan finde vores liste med stoffer, som mistænkes for at kunne påvirke sundheden på lang sigt (CMR-stoffer).

Mere viden

Se vores side med faktuelle oplysninger om plejeprodukter til babyer og børn.

Handlinger tilknyttet webside