Siden bliver ikke længere opdateret

Informationscenter for Miljø & Sundhed er lukket, og siderne på denne hjemmeside er senest opdateret i november 2013. Datoen for seneste opdatering af sidens indhold ses under overskriften. Bemærk, at der kan være kommet ny viden siden sidste opdatering.

Du kan altid læse gode råd til sunde og miljøvenlige valg i hverdagen på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://www.mst.dk/Borger/Temaer/.

Du kan få svar på spørgsmål indenfor Miljøministeriets faglige område ved at kontakte Miljøministeriets Informationscenter: http://www.mim.dk/Ministeriet/Kontakt/Informationscenter/

FFP-mærket

11. marts 2015
Blomster og potteplanter har sit eget mærke, så du kan se, at der er stillet miljøvenlige krav til dem

Mærket stilller krav til blomster

Mærket hjælper dig med at have et grøn hjem. Hvis dine blomster og planter har mærket, er de nemlig fra et af de såkaldte A-klassificerede MPS-mærkede gartnerier, hvor der stilles krav til brugen af pesticider. Derudover skal gartnerierne opfylde krav til arbejdsmiljø for de ansatte. På FFP's hjemmeside kan du se en liste over danske forhandlere af FFP-blomster (vælg Danmark under land og tryk søg).

FFP står for Fair Flowers Fair Plants. Ordningen drives af en uafhængig hollandsk organisation, som har opstillet kriterier for bæredygtig produktion af blomster og planter. Kriterierne baseres på krav til både miljø og sociale forhold i gartnerierne.

Se også

Handlinger tilknyttet webside
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra IMS
(Required)
Kend dit mærke

Pjece om mærker

IMS gør det lettere for dig at træffe miljøvenlige valg i din hverdag. Se den populære mærkefolder i en ny og opdateret udgave.